• Gratis verzending
  • Gratis retour sturen
  • Achteraf betalen

verantwoord ondernemen

Bewust ondernemen

Bij Bagoes gaan we verantwoord om met de natuur, milieu en klimaatverandering. Wij vinden het belangrijk dat we ons steentje bijdragen aan de oplossing van de toenemende problemen rondom het klimaat en milieu. Hiervoor maken wij bepaalde keuzes en ondernemen wij verschillende acties in ons bedrijf. Benieuwd naar hoe wij proberen om zo duurzaam mogelijk te ondernemen? Lees dan verder.

Plastic

Zoals we allemaal inmiddels weten is plastic een grote vervuiler van ons milieu. Bij de productie komen schadelijke chemicaliën in de lucht terecht en eenmaal geproduceerd, vergaat plastic nooit meer. Dit is een van de tal redenen waarom wij proberen om zo min mogelijk plastic te gebruiken. We vragen aan onze leveranciers om zo weinig mogelijk plastic te gebruiken. Ophilia en Mat Fashion gebruiken zelfs helemaal geen plastic meer, super goed! Wij krijgen vaak de vraag waarom kledingstukken niet zijn verpakt in een plastic zakje, dit is dus een van de redenen. Daarnaast herverpakken wij bestellingen ook niet meer terug in plastic.

Recyclen

Gebruiken we toch plastic? Dan recyclen wij dat. Al het doorzichtige plastic wordt apart verzameld en gerecycled. We doen dit bij zowel bestellingen als in onze kantine. In onze kantine scheiden wij gft, plastic en restafval. Verder worden onze bestellingen verzonden in kartonnen dozen. Deze dozen worden zo veel mogelijk hergebruikt. Zijn dozen stuk, dan worden ze opgehaald door de lokale sportvereniging.

Verzenden

Ook bij het verzenden van onze bestellingen letten wij erop om alles zo verantwoord mogelijk te doen. Zoals je al had gelezen verzenden wij zoveel mogelijk zonder plastic en in hergebruikte dozen. Verder verzenden wij met DHL. DHL’s missie is om voor 2050 hun CO2-emissie te reduceren naar 0, dat is iets waar wij zeker achter staan. DHL gebruikt al elektrische auto’s en vrachtwagens en in bepaalde steden wordt er zelfs met de fiets bezorgd. Wij bieden daarnaast ook de mogelijkheid om jouw bestelling te laten verzenden naar een DHL ServicePoint. Dit is de meest verantwoorde keuze om te maken. Als je kiest voor een pick-up point hoeft de DHL-bezorger minder kleine stukjes te rijden met als gevolg dat hij minder vaak moet optrekken. Bij het optrekken komen namelijk de meeste uitlaatgassen vrij, en dat willen we natuurlijk voorkomen.

Op het kantoor

Ook op het kantoor zelf letten wij erop om de maatschappelijke problemen niet groter te maken. Dat ligt hem soms in de kleinste keuzes. Maar zelfs deze kleine keuzes kunnen een groot effect hebben. Zo hebben wij daarom de keuze gemaakt om volledig van het gas af te gaan en in plaats daarvan gebruik te maken van elektra. Daarnaast hebben wij ook alleen nog maar LED verlichting. Verder zouden wij ook graag gebruik willen maken van groene energie. Daarom zijn er al voorbereidingen getroffen om zonnepanelen te plaatsen, we hopen dit project nog dit jaar te realiseren. Ook hebben wij geen wegwerpbekertjes op kantoor. Wij maken gebruik van mokken, een kleine maar fijne aanpassing.

Kleding

Wil je ook je steentje bijdragen dan hebben wij goed nieuws voor jou! Naast dat wij al proberen om zo duurzaam mogelijk te ondernemen, verkopen wij ook kleding die met die gedachte is gemaakt! Een voorbeeld hiervan is de collectie van Boris Industries. We verkopen een collectie van Boris Industries die wordt gemaakt van gerecycled crepe! Benieuwd naar de items? Bekijk ze hier: www.bagoes.nl/Boris/.


Zoals je hebt gelezen proberen we zeker ons steentje bij te dragen, maar het kan natuurlijk altijd beter. Mocht je suggesties hebben voor ons dan horen wij het graag! We hopen dat we hiermee jullie een kijkje hebben gegeven in hoe wij proberen om duurzaam te ondernemen en we hopen dat dit jullie ook inspireert om na te denken over jullie eigen keuzes. Want vergeet niet: ook kleine keuzes zijn belangrijk en kunnen een groot effect hebben!
Naar boven

Grote maten mode

Bagoes brengt de mooiste grote maten dameskleding merken bij elkaar. In onze vernieuwde plus size webshop voeren wij naast de grote maten mode collectie van Bagoes een groot aantal trendy en vlotte grote maten merken die een goede aanvulling vormen op onze eigen collectie. Van trendy plus size jeans broeken van VERO MODA Curve, ONLY Carmakoma tot vrouwelijke jurken van Yesta en Ivy Beau. Naast kleding is online ook een breed aanbod aan brede schacht laarzen van JJ Footwear.
 

Nieuwe grote maten merken.

Sinds kort hebben we ons online assortiment uitgebreid met diverse nieuwe plus size merken zoals Yest en Yest Basic VERO MODA Curve en ONLY Carmakoma. Naast de nieuwe grote maten merken hebben wij natuurlijk ook nog het aanbod in de merken die je van ons gewend bent, zoals Yesta,  Adia, Zhenzi, Gozzip, Mat Fashion, Zizzi en nog veel meer.

Curvy mode - Inbetween mode

We zijn dit voorjaar gestart met de verkoop van een aantal inbetween mode merken in de maten 36-48. We starten met de volgende merken: Yest, Ivy Beau en ES&SY. Over een maand komt daar nog Jin Jinny bij. Bij succes wordt het pakket uitgebreid met meer merken. 

Zizzi heeft een nieuwe maat er extra bij de maat xxl=58-60.

De trends van dit voorjaar zijn onder andere de leopard print en kleding met een zijbies. Deze trends zijn terug te vinden bij de vele grote maten merken die Bagoes in haar assortiment heeft voor het nieuwe seizoen.

Nieuw in de collectie een uitgebreid aanbod sportkleding in grote maten. Je vindt online bij Bagoes de merken Only Play Curvy, Zhenzi sport en Zizzi Active.